Senaste nytt 2022-06-26

Firandet av Nationaldagen 6 juni fungerade bra med fint väder och många gäster som ville höra på kommunalrådet Fredrik Jarls tal och även Viktor och Ingemar Ihlis som underhöll så fint som vanligt.

Fredrik betonade att föreningar är viktiga för samhället och kommunen ger visst ekonomiskt stöd till föreningar.

Vi hade en procession som utgick från torget vid Prostdammen med två veteranbilar och en hästskjuts. Flaggor delades ut till barnen.

Det första som gjordes var att inviga den nya flaggstången och flaggan som just installerats borta nära cafébyggnaden. Den förra flaggstången var mindre bra förankrad och föll ihop för flera år sedan. Sedan föreningens ekonomi blivit bättre hade vi nu utrymme för att köpa en ny . Fredrik Jarl hissade upp flaggan, allt i god ordning.

Firandet av Valborg sista april 30 blev en succé. Mycket folk, vuxna och barn syntes överallt. Kl 20 tändes vårdkasen och den brann fint från början, lågorna sträckte sig rätt upp. Vi var beväpnade med vattenslang, krattor och hinkar med vatten. Innan vi tände, vätte vi ner marken runt Vårdkasen.

Det var härligt att se barnen som sprang upp och ner i backen upp emot Minnesstugan.

Fiskdammens fiskar tog slut alltför fort, vi hade 45 st bara. Men barnen tyckte det var spännande för fisken som satt på kroken gjorde motstånd så barnet fick kämpa lite.

Som tur var hade Tommy i caféet laddat med mängder med grillkorvar, bröd och dricka. Det gick åt som smör!

Alla är välkomna till alla aktiviteter! Har du funderingar eller förslag på andra aktiviteter, så kontakta någon av personerna längst ner på sidan. Scenen är för det mesta ledig om du vill använda den!

Lekställning/lekplats för mindre barn planeras till sommaren. Frivilliga behövs till byggandet, ring Leif 073-340 77 00.

Vi håller till utomhus och tycker det är härligt att Corona-restriktionerna har släppts. Men tänk ändå på att närhet till andra människor kan sprida smitta oavsett vad smittan heter.

Våren och sommaren 2022

Valborgsfirandet återupptog vi år lördag 30 april. Vi tände kasen kl 20, samt vårtal följt av underhållning kl 21. Det kom mycket folk, vid vårdkasen, vid fiskdammen, vid korvgrillen och vid scenen.

Vi planerar en hel del åtgärder på flottbro-området under våren med nya flytkroppar till båtplatserna, renoverade trappor till båtbrygga och till ångbåtsbrygga, slyröjning, allmän skötsel mm. En lekställning för barn har vi ekonomiskt utrymme för och nu behövs händiga personer för att bygga upp ställningen. Hör av dig om du vill vara med och bygga till Leif Malm 073-340 77 00.

Kvigorna kom vid 20 maj och hagen är öppen för promenader. Öppna och stäng noggrannt. Tänk på att kvigorna som kommer dit, till en början är ovana med folk och hundar mm. Ja, de är ovana vid platsen framför allt. De är som bebisar och lär sig vartefter. Men de brukar vara skygga och dra sig undan från människor.

Du kan gå igenom från caféet upp till Minnestugan. De tre trappstegen är lagade sedan några veckor, Tack till Eva och Hans som ordnade med detta!

Bryggan över utflödet från myren är nu justerad så att grindarna återigen fungerar så att de faller igen av sig själva. Kvigorna ska inte gå på bryggan, den riskerar att gå sönder då.

Problemet med grindarna var att någon vänt upp och ner på dem och då svängde de inte som de skulle. Hör av er till föreningen om ni har synpunkter på området! Ordf. 070-724 55 36

Flottbrokvällarna är tillbaka!

6 juni se Gagnefsbladet för tid Firande av svenska flaggans dag

6 juli (onsdag) kl. 19-21        Flottbrokväll med Blue river från Falun, mångsidig musik, trevlig        

13 juli (onsdag) kl. 19-21                 Flottbrokväll Besnaz som spelar Spotnicks, Shadows-inspirerat

20 juli (onsdag) kl. 19-21                 Flottbrokväll Rick Titrö mångsidig artist med gitarr

27 juli (onsdag) kl. 19-21 Flottbrokväll Popnix Klassiskt från 30-talet till nutid

29 juli (fredag) kl. 16 Uppstigning med helikopter med Helinord AB.

se (20+) Det händer i Gagnef | Facebook

Höst/Vinter 2022

21 oktober fre 17-18                 Upptag av båtar och bommar (klart), vintersäkra scenen med stag

10 december (lö) 14–18      Julmarknad i Gagnefs kyrkby vid ICA Gagnefshallen lördag den 10 december kl 14-18 december. Hör av dig om du vill vara knalle! Eller vara med och ordna. Birgitta Törne 070-7245536.

april/maj (lö-sö) 8–16       Städning av Flottbroområdet inför sommaren. Reparation/Utbyte av trappor, frivilliga kan höra av sig till Leif Malm 073-340 77 00 för att få veta mera.

OBS! ytterligare aktiviteter kan bli aktuella, av utomstående såväl som av medlemmar. Information kommer i största möjliga mån att finnas på sociala medier samt på vår hemsida.

Senaste nytt om vad som “Det händer i Gagnef” på Facebook har bra info.
Följ oss och gilla oss gärna där!


Kontaktinformation
Vi finns här: www.gagnefsintresse.se  samt på Facebook och Instagram: Gagnefs Intresseförening.
Mailadress till föreningen: torneb@hotmail.com

Kontaktpersoner för

Allmänna frågor/styrelsen:                         Elisabeth Hultcrantz              073-642 27 85

Flottbrocaféet, båtplatser, båtutlåning Tommy Åsell                070–618 30 91

Båtplatser, avtal:                     Birgitta Törne          070–724 55 36   

Sociala medier:                                      

Frågor flottbrokvällar/uppträdande:            Birgitta Törne          070–724 55 36