Ordföranden har ordet

-Hej!

Här skriver jag som ordförande några rader när det händer saker i föreningen som är bra att veta.

Höststädning ställdes in 2021. Då blir det mer att göra i vår.

Eftersom det finns restriktioner för folksamlingar maa Coronaviruset, nu (2021-02-04) satt till 8 personer, så blev Valborgsfirandet inställt. Vi eldade upp kasen i början av maj , vi var ett 10-tal personer som njöt av att vara vid elden.

2021 hade vi 7 st Flottbrokvällar med gott resultat, många i publiken och en hel del inkomst för föreningen.

Båtplatserna blev uthyrda för 2021. Intresserad? Hör av dig så ställer vi dig i kö.

Föreningen har en egen roddbåt som du som medlem får boka gratis, ring 073-525 90 01 för tiden 15 maj – 15 september.

Kommentera gärna eller häng med i diskussionen på Facebook.

Arbete med att införa fiber för bättre uppkoppling till Internet är igång på bred front i Dalarna genom Dala Energis planerade utbyggnad och att byarna har startat upp ekonomiska föreningar som också jobbar med att övertyga boenden om fördelen med snabb uppkoppling. Bra kommunikationer är en förutsättning för att nå andra människor och företag. Jobba hemifrån, javisst nu blir det enklare än vad det har varit. Med dagens Corona-pandemi har sättet att jobba förändrats, många arbetar hemifrån och det kommer nog att bestå i alla fall delvis, beroende på vad man har för arbete förstås.

På caféet serveras thaimat som lagas till direkt så att säga, dvs. direkt efter beställning. Caféet är öppet alla dagar utom måndagar. Sommartid serveras buffémat dvs flera rätter som man tar av själv. Maten är fräsch och mycket god, min mage mår gott när jag ätit där! Som medlem får man 10% rabatt. Eller om man bara vill ta en fika. Sommarsäsongen kan man äta glass också.  Säkrast att ringa 073-525 90 01 för att beställa mat annars kan väntetiden bli lång. Många hämtar mat och tar hem.

Vi sköter och röjer marken på Flottbroområdet, det gör vi på våren och i september. Den gamla ishockeyarenan är omgjord till parkeringsplats för att rymma alla bilar som publiken har. Hagmarken betesröjs och under sommaren håller Österfors farm ett antal ungdjur där. Harris hästar har egen hage. Allan Eriksson har snickrat en ny spång från Ångbåtsbryggan till båtbryggan 2020.

Vi behöver en kassör. Vi använder datahjälpmedel för att sköta bokföringen som då är kopplat till vårt bankkonto, det gör bokföringen enkel och resultatet blir bra. För dig som är ung är kassörarbete en merit när du söker jobb, det visar att du vill lära dig saker och utvecklas. Funderar du på att ha eget företag så ingår alltid att man måste sköta bokföringen, tänk på det!

Det finns tankar om att ordna en grupp som vill odla grönsaker och blommor på området. Hör av dig till mig så får du veta mer.

Hör av dig om du vill engagera dig i föreningen, delta i styrelsearbete eller annat.

Du når mig på 070-724 55 36, mail: torneb@hotmail.com.

Välkommen att höra av dig!

Birgitta Törne